Alexandre Marcourt

Alexandre Marcourt


If your dreams don't scare you, they aren't big enough.

 

 

Alexandre Marcourt (1999)
Club: Swimming Team Tienen

Palmares

Alexandre traint in de elitewerking van de Vlaamse Zwemfederatie in Antwerpen bij hoofdcoach Rik Valcke, hij heeft op dit moment één Belgisch jeugdrecord op zijn naam staan (16-jarigen).

Alexandre kwam in 2013 vanuit het Waalse landsgedeelte naar de Topsportschool zwemmen in Antwerpen, wat hem in 2015 op 16-jarige leeftijd een selectie opleverde voor het EYOF (European Youth Olympic Festival) in Tbilisi (GEO). Alexandre zwom op het EYOF de reeksen van de 100 en 200 vrije slag en de 100 vlinderslag. Het gemengd aflossingsteam van de 4x100 vrije slag, waarvoor Alexandre geselecteerd was, behaalde een zesde plaats in de finale.

In 2016 plaatste Alexandre zich voor de Europese Juniorenkampioenschappen (EJK zwemmen) in Hodmezovasarhely (HUN). Alexandre zwom daar de 100, 200 en 400 vrije slag en was lid van de aflossing 4x100 wisselslag heren, waarbij hij telkens in de reeksen strandde. Het gemengde team van de 4x100 vrije slag, waar Alexandre ook deel van uitmaakte, kon zich wel plaatsten voor de finale en eindigde daarin op een knappe zesde plaats.

In 2017 wist Alexandre zich ook individueel door te zetten op internationaal vlak, op de EJK zwemmen in Netanya (ISR) zwom Alexandre twee halve finales (200 vrije slag en de 50 vlinderslag). In datzelfde jaar trok Alexandre ook naar de USA, waar de Wereld Juniorenkampioenschappen zwemmen (WJK zwemmen) doorgingen in Indianapolis.

Dit jaar werd Alexandre met een knappe besttijd op de 200 vrije slag opgenomen in de 4x200 vrije slag heren voor de Europese Kampioenschappen zwemmen (EK zwemmen) in Glasgow (GBR), waar hij ook aan de start komt op de 200 vrije slag.