Update Pieter Timmers

Update Pieter Timmers

We hadden jullie een seintje beloofd van zodra er definitief uitsluitsel was of Pieter Timmers alsnog zou overvliegen naar Glasgow voor de EK zwemmen. Nadat hij eerder al de 4x100 vrije slag en de 100 meter vrije slag miste, zal hij ook forfait moeten geven voor de 50 meter vrije slag, die woensdag 8 augustus gepland staat. 

“Toen ik maandagnacht in het ziekenhuis vernam dat mijn EK in het water viel, was dat een serieuze klap in m’n gezicht. Ik ging voor goud op de 100 en kon niet geloven dat die race mij werd afgenomen. Ik was er mentaal dan ook nog niet meteen klaar voor om officieel af te moeten zeggen voor heel de EK. De 50 meter vrije slag is niet m’n key nummer, maar toch had ik daar plannen want mijn vorm zat oprecht erg goed. Ik kon echter nog niet meteen ook dat nummer afzeggen, want ik had een houvast nodig de voorbije dagen. Nu ben er ik echter klaar voor om het te laten gaan. Te ondergaan.” 
“Ik herstel goed en ben al enkele keren terug gaan zwemmen. Niets intensief want ik mag niets overhaasten, maar ik ben blij dat dat al lukt aangezien de ziekte weken of zelfs maanden kan aanslepen. Een terugval is nog mogelijk blijkbaar, dus de komende weken wordt het een uitdaging om én naar mijn lichaam te luisteren én klaar te geraken voor de World Cup Tour met als eerste stop Kazan van 7 tot 9 september. Ik bespaar jullie de technische trainingstermen, maar het komt erop neer dat ik pas een week later in Doha (12-15 september) opnieuw in vorm zal geraken, evenwel niet even goed als nu want zo’n piek kan ik eenvoudigweg niet nog eens inbouwen en fysiek is dat door de hersenvliesontsteking ook niet mogelijk op zo’n korte termijn. In Doha goed zijn is echter het doel en ik zal er alles aan doen om dat waar te maken. Opgeven stond nooit in mijn woordenboek, ook nu niet.”