ZVL wint de Super Cup trofee voor clubs!

ZVL wint de Super Cup trofee voor clubs!

Een tijdje geleden stelde zich bij ZVL het volgende probleem:

Er was een grote instroom in de zwemschool, maar jammer genoeg stopten er ook wel wat kinderen vanaf het moment dat ze konden zwemmen. 

Voor veel ouders is het immers belangrijk dat hun kinderen kunnen zwemmen, maar zien ze niet dadelijk in/vinden ze het ook niet altijd nodig dat hun kind verder blijft doorgroeien in de zwemclub. ZVL besloot om dit op een creatieve manier aan te pakken.

Met behulp van een ex-zwemster van de club ontworpen ze een affiche. Op deze affiche worden de groepjes van de zwemschool visueel zichtbaar (elk met zijn eigen diertje) en zie je het traject dat de kinderen doorlopen. 

Elke zwemmer die start in de zwemschool ontvangt vervolgens een poster. Zwemmers die de einddoelstellingen van een groepje behaald hebben, ontvangen een sticker en een badge die ze kunnen plakken op de poster. Zo zijn de zwemmers gemotiveerd om de stickers te behalen van alle groepjes (en zo hun poster te vervolledigen) en is het voor ouders bij aanvang in de zwemschool al duidelijk welk (groter) traject er mogelijk is en dat de lessen bij een zwemclub dus niet moeten stoppen als een kind een bepaalde afstand kan overbruggen.

Lijkt jullie dit ook een goed idee?  Wil je hier graag meer over weten? 
Op de SwimConference op 2 juni zal ZVL hun zwemposter kort voorstellen.