Waterpolo

U bent hier

Waterpolo

Zowel waterpolo officials als scheidsrechters moeten een officialvergunning hebben bij de VZF (dit is niet hetzelfde als een waterpolo competitievergunning). Niet-actieve officials kunnen tijdens het kalenderjaar steeds in Assist worden geschrapt. Vragen? Mail naar els.audenaert@zwemfed.be.
Overzichtslijst geslaagde tafelofficials
Opgelet: dit is een overzicht wie geslaagd is, wie nog fungeert en een rechtsgeldige officialvergunning heeft - contacteer de secretaris van je club

Documenten

Bijscholing waterpolo tafelofficial

Op zaterdag 8 juni wordt in Antwerpen een bijscholing georganiseerd voor tafelofficials m.b.t. de nieuwe reglementen. Waterpolo online en het digitaal wedstrijdformulier wordt ook nog eens kort toegelicht voor wie dit laatste nog onvlodoende beheerst.

Plaats

  • Ramada Plaza, Desguinlei 94, 2018 Antwerpen
  • Tijdens de SwimConference van de VZF
  • Vergaderzaal in de kelder

Programma

  • 10u30-11u30: uiteenzetting nieuwe reglementen
  • 11u30-12u: waterpolo online 

Inschrijven

Docent

  • Stefan Vanautryve

Op zaterdagvoormiddag 15 juni kan je de uiteenzetting over de nieuwe reglementen ook volgen op de algemene vergadering (tweetalig) van de Centrale Scheidsrechterscommissie te Vilvoorde (pdf). Ook op de Swimconference van 7-8 september te Aalst zullen er bijscholingen voor tafelofficials worden georganiseerd. Meer info hierover volgt nog. Clubs kunnen de informatie ook intern verspreiden en hun tafelofficials zo voorbereiden op het nieuwe seizoen. 

Opleiding voor waterpolo scheidsrechters

De voorwaarden voor deelname:

  • Lid zijn van VZF
  • Minstens 16 jaar worden in het jaar van de cursus
  • De opleiding voor waterpolo tafelofficial hebben gevolgd (zie hierboven)
  • Een praktische test van geschiktheid afleggen bij een vertegenwoordiger van CCS

De opleiding van de scheidsrechters van minder dan 18 jaar oud zal in de eerste plaats bij de tornooien "U13" gebeuren waaraan hun club deelneemt.
De opleiding gebeurd door een vertegenwoordiger van CCS d.m.v. individuele opvolging.

Aanvullende informatie kan verkregen worden bij: Stefan Vanautryve – stefan.vanautryve@hotmail.com

Vergoeding scheidsrechters

De Algemene Fiscale Administratie van de FOD Financiën heeft zijn akkoord gegeven aangaande de aanvaarding van vergoedingen toegekend aan waterpoloscheidsrechters als een niet-belastbare vergoeding. Dit akkoord geldt zowel voor de vergoeding als terugbetaling van verplaatsingsonkosten (volgens de officiële kilometervergoeding gehanteerd door de Staat) als voor de forfaitaire wedstrijdvergoeding, die beschouwd moet worden als een vergoeding als terugbetaling van andere kosten (met uitzondering evenwel van kledijkosten!). Officiële communicatie t.a.v. de KBZB (.pdf)