SwimExperience

SwimExperience

SwimExperience is een uniek project waarmee Olympiërs Kimberly Buys, Basten Caerts, Jasper Aerents, Louis Croenen, Emmanuel Vanluchene en Dieter Dekoninck hun kennis en ervaring doorgeven aan de volgende generatie.

SwimExperience staat voor inspirerende en motiverende ervaringen en voor kansen om jouw zwemtechnische vaardigheden te verbeteren!

De clinics die plaatsvinden in het topsportbad te Antwerpen, richten zich tot jonge sportzwemmers van 10 tot 12 jaar en gaan door op zaterdagvoormiddag. In oktober 2017 zal er voor de eerste keer ook een SwimExperience voor 13- tot 16-jarigen worden georganiseerd.

Elke sessie bestaat uit een korte kennismaking, theoretische introductie, opwarming op het droge en techniek zwemtraining onder begeleiding van de Olympiër. Op het einde is er ruimte voor vragen.

Het is ook mogelijk om clinics te boeken door zwemclubs, waarbij een Olympiër zorgt voor een SwimExperience op maat in de zwemclub.

“De Olympiër geeft zijn zwemkennis letterlijk door aan de volgende generatie. Hij zorgt voor een persoonlijke ontvangst, staat zelf langs het bad, geeft demonstraties en beantwoordt vragen. En ja, indien gewenst zullen er ook handtekeningen gezet worden” getuigt een enthousiaste Dieter Dekoninck.

Prijzen

SwimExperience in het topsportbad te Antwerpen -> reserveer via de kalender vanaf woensdag 28 juni om 09u00

 • 30 euro leden VZF
 • 40 euro niet leden VZF

Rekeningnummer: BE86 2900 1894 7050 - BIC GEBABEBB
Mededeling: SwimExperience naam

SwimExperience in de eigen zwemclub -> aanvraag door de club via mail naar info@zwemfed.be

 • 300 euro leden VZF
 • 400 euro niet leden VZF

Belangrijke info

 • Elke SwimExperience staat in het teken van een specifieke zwemtechniek
 • Elke SwimExperience wordt begeleid door minimaal 1 Olympiër en een assistent
 • Je moet minimaal 100 meter wisselslag kunnen zwemmen voor deelname aan een SwimExperience
 • De ontvangst voor elke SwimExperience is 15min voor aanvang in de inkomhal van het zwembad de Wezenberg
 • Ten laatste 5 dagen voor aanvang van de SwimExperience worden de inschrijvingen afgesloten en ontvang je een definitieve bevestiging van inschrijving
 • Bij minder dan 12 deelnemers 5 dagen voor aanvang van de SwimExperience zal deze worden geannuleerd en wordt de kostprijs terugbetaald
 • Er worden maximaal 20 deelnemers toegelaten op een SwimExperience in het topsportbad in Antwerpen, waardoor persoonlijke aandacht is gegarandeerd

Kalender

SwimExperiences in het topsportbad te Antwerpen:

Zaterdag 16 september 10u00-12u00: SwimExperience borstcrawl
Coach: Jasper Aerents
Doelgroep: 10-12 jarigen
De inschrijvingen zijn afgesloten.

Zaterdag 23 september 10u00-12u00: SwimExperience schoolslag
Coach: Basten Caerts
Doelgroep: 10-12 jarigen
De inschrijvingen zijn afgesloten.

Zaterdag 7 oktober 10u30-12u30: SwimExperience vlinderslag
Coach: Kimberly Buys
Doelgroep: 10-12 jarigen
De inschrijvingen zijn afgesloten.

Zaterdag 14 oktober 10u00-12u00: SwimExperience borstcrawl
Coach: Dieter Dekoninck
Doelgroep: 13-16 jarigen
De inschrijvingen zijn afgesloten.

Zaterdag 9 december 10u00-12u00: SwimExperience rugcrawl
Coach: Dieter Dekoninck
Doelgroep: 10-12 jarigen
De inschrijvingen zijn afgesloten.

Onze coaches

Louis Croenen

Deze 23-jarige Kempenaar is vooral bekend om zijn uitmuntende vlinderslag & vrije slag. Zijn palmares bestaat uit Europese medailles en finaleplaatsen tijdens Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Naast het zwembad werkt hij zijn studies Lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen verder af aan de VUB.

Emmanuel Vanluchene

De 24-jarige GOLD-zwemmer kan aanzien worden als één van de beste allround zwemmers in het Belgische zwemmen. Zijn Olympische kwalificatie in 2016 en de Belgische records op de wisselslagnummers tonen aan dat hij de 4 zwemstijlen technisch perfect beheerst. Na een rustpauze van enkele maanden heeft Manu onlangs beslist om zijn zwemcarrière verder te zetten.

Dieter Dekoninck

Dieter Dekoninck, de 26 jarige Antwerpenaar, maakte tijdens zijn carrière furore met de nationale aflossingsploegen en zwom Belgische records op de vrije slag en rugslag. Afgelopen zomer besliste hij om zijn topsportcarrière te beëindigen en zijn ervaringen door te geven aan de volgende generaties.

Jasper Aerents

Jasper is al jarenlang een vaste waarde in de nationale selectie voor EK's, WK's en Olympische Spelen. Zijn Belgische records op de sprintnummers zijn te danken aan zijn explosieve starts, keerpunten en techniek.

Basten Caerts

Deze 19-jarige schoolslagzwemmer pur sang is al enkele jaren absolute Belgische zwemtop en geeft met veel plezier tips en aandachtspunten tijdens zijn clinics.

Kimberly Buys

De meeste mensen kennen haar ook wel als de Iron Lady van België. Wij stellen aan u voor: Kimberly Buys!! Al jaar en dag is ze een icoon in de Belgische zwemwereld. Wil je graag meer vooruitgang boeken in rugslag, vrije slag of vlinderslag? Boek dan je plek in één van haar clinics. Ze geeft met veel plezier enkele tips en aandachtspunten. 

Meer info

Facebook pagina: https://www.facebook.com/SwimExp
Twitter: https://twitter.com/SwimExperience