Oproep: organisator VJK korte baan

6-7 november
28
06
Oproep: organisator VJK korte baan

Al jaren organiseert de zwemfed de Vlaamse Jeugdkampioenschappen (in 50m bad). Dit is één van de belangrijkste wedstrijden van het zwemseizoen. Vorig jaar zou daar voor het eerst kortebaan kampioenschappen aan toegevoegd worden. Covid-19 besliste daar helaas anders over. Dit jaar lanceren we deze wedstrijd echter opnieuw.

Het concept van deze kampioenschappen is er voornamelijk op gericht om zwemmers en hun entourage op jonge leeftijd te motiveren om voor een ‘brede opleiding’ qua zwemstijlen te gaan en te vermijden dat zwemmers te vroeg op één bepaalde slag focussen. Er zullen dan ook enkel prijzen uitgereikt worden tijdens de wisselslag finales. De regels en richtlijnen zullen later nog uitvoerig gepubliceerd worden.

Op dit moment is de zwemfed op zoek naar een club die de organisatie van de Vlaamse Jeugdkampioenschappen korte baan (6 en 7 november) 2021 op zich kan nemen. De hiervoor gestelde voorwaarden zijn terug te vinden in het lastenboek.

Downloads

Kandidaturen moeten ten laatste op donderdag 15 juli, om 13.00 uur ingediend zijn via e-mail: pascale.verbauwen@zwemfed.be.