SpringInformation webinars

Voor clubbestuurders
24
03

De lente is in het land en dat vieren we graag met enkele webinars! Op 6, 8 en 12 april verwelkomen we je graag op de SpringInformation webinars voor clubbestuurders. Deze webinars zullen respectievelijk gaan over het Jeugdfonds 2021, het beleidsplan voor sportclubs en het communicatieplan voor sportclubs. De laatste twee in dat lijstje tellen mee als bijscholing. Hoe je voor deze bijscholingen een attest van deelname kan bekomen, lees je hier.

logo jeugdfonds

Jeugdfonds 2021

De aftrap wordt gegeven door Inge Leeten op 6 april. Zij zal het hebben over het jeugdfonds 2021.

Ook in 2021-2024 zal de Zwemfed deelnemen aan het jeugdsportfonds i.s.m. Sport Vlaanderen en de Vlaamse Overheid.  Hoe zit het jeugdfonds 2021 er uit en hoe doen we dit met corona? Inge zal jullie dit vertellen op dinsdag 6/04 tijdens een webinar (start 20u).


Info & inschrijvingen 

strategie beleidsplan

Een beleidsplan voor je sportclub - voorkom een stuurloos schip

i.s.m. Dynamo Project

Een clubbeleidsplan is in de eerste plaats een navigatie-instrument voor de clubwerking. Het plan geeft aan wat je als sportclub belangrijk vindt, waar je op korte en langere termijn naartoe wilt, evenals de weg die je stap voor stap moet bewandelen om je doelstellingen te bereiken. Deze sessie schetst op een begrijpelijke manier de opbouw van zo’n beleidsplan. De lesgever overloopt samen met

jou de verschillende onderdelen van een meerjarenplan en reikt praktische tips aan. Na de bijscholing zullen de deelnemers in staat zijn zelf een beleidsplan op te stellen voor hun club en dit op een realistische manier wat tijd en mankracht betreft.

Tip: als je al een beleidsplan hebt, dan mag je dit doorsturen naar aquality@zwemfed.be

Deze webinar wordt geleid door Tom Van Look (Sport Vlaanderen).

Info & inschrijvingen

communicatieplan

Het communicatieplan in de sportclub

i.s.m. Dynamo Project

Als clubbestuur onderneem je heel wat acties om je club in de kijker te plaatsen: wekelijkse wedstrijden waar je toeschouwers naartoe wil lokken, het jaarlijkse sportfeest om je omgeving warm te maken voor je sport, het jaarlijkse eetfestijn om inkomsten te genereren… Communicatie is een essentieel onderdeel van dergelijke initiatieven!

Net zoals de algemene werking van je sportclub, moeten ook de communicatieacties gestructureerd worden. Deze bijscholing begeleidt je club bij het opstellen van een communicatieplan om van dergelijke initiatieven een succes te maken. Je krijgt instrumenten en praktische tips aangereikt die je helpen om de communicatie in je club te structureren.

Deze webinar wordt geleid door Karl Mortier.

Info & inschrijvingen