SwimExperience

SwimExperience

SwimExperience

SwimExperience is een uniek project waarmee Olympiërs Louis Croenen, Emmanuel Vanluchene, Dieter Dekoninck, Basten Caerts, Kimberly Buys, Elise Matthysen en Glenn Surgeloose hun kennis en ervaring doorgeven aan de volgende generatie.

SwimExperience staat voor inspirerende en motiverende ervaringen en voor kansen om jouw zwemtechnische vaardigheden te verbeteren!

De clinics die plaatsvinden in het topsportbad te Antwerpen, richten zich tot jonge sportzwemmers van 10 tot 12 jaar en 13 tot 16 jaar.

Elke sessie bestaat uit een korte kennismaking, theoretische introductie, opwarming op het droge en techniek zwemtraining onder begeleiding van de Olympiër. Op het einde is er ruimte voor vragen.

Het is ook mogelijk om clinics te boeken door zwemclubs, waarbij een Olympiër zorgt voor een SwimExperience op maat in de zwemclub.

“De Olympiër geeft zijn zwemkennis letterlijk door aan de volgende generatie. Hij zorgt voor een persoonlijke ontvangst, staat zelf langs het bad, geeft demonstraties en beantwoordt vragen. En ja, indien gewenst zullen er ook handtekeningen gezet worden” getuigt een enthousiaste Dieter Dekoninck.

Annulatie SwimExperiences augustus

Jullie zullen de opmars van het corona-virus ongetwijfeld mee gevolgd hebben.

Het Wezenberg-zwembad ligt in een rode zone. Gezien het feit dat jullie uit verschillende persoonlijke bubbels en sportbubbels komen, wij de verplaatsing moeilijk kunnen justifiëren als “essentieel” en wij veiligheid hoog in het vaandel dragen, hebben we besloten om de SwimExperiences van de maand augustus te annuleren.

Kalender

SwimExperiences in het topsportbad in Antwerpen (Olympisch zwemcentrum Wezenberg, Desguinlei 17-19, 2018 Antwerpen):

  Prijzen

  SwimExperience in het topsportbad te Antwerpen

  • 30 euro leden VZF
  • 40 euro niet leden VZF

  SwimExperience in de eigen zwemclub -> aanvraag door de club via mail naar info@zwemfed.be

  • 300 euro leden VZF
  • 400 euro niet leden VZF

  Belangrijke info

  • Elke SwimExperience staat in het teken van een specifieke zwemtechniek
  • Elke SwimExperience wordt begeleid door minimaal 1 Olympiër en een assistent
  • Je moet minimaal 100 meter wisselslag kunnen zwemmen voor deelname aan een SwimExperience
  • De ontvangst voor elke SwimExperience is 15min voor aanvang in de inkomhal van het zwembad de Wezenberg
  • Ten laatste 5 dagen voor aanvang van de SwimExperience worden de inschrijvingen afgesloten en ontvang je een definitieve bevestiging van inschrijving
  • Bij minder dan 12 deelnemers 5 dagen voor aanvang van de SwimExperience zal deze worden geannuleerd en wordt de kostprijs terugbetaald
  • Er worden maximaal 20 deelnemers toegelaten op een SwimExperience in het topsportbad in Antwerpen, waardoor persoonlijke aandacht is gegarandeerd

  Onze coaches

  Basten Caerts

  Deze 22-jarige schoolslagzwemmer pur sang is al enkele jaren absolute Belgische zwemtop en geeft met veel plezier tips en aandachtspunten tijdens zijn clinics.

  Brian Ryckeman

  Een Europese titel op de 25km in Boedapest, een zilveren medaille op het WK 25km in Barcelona en een zevende plek op de Olympische Spelen in Peking op de 10km! Brian Ryckeman is zonder twijfel onze beste open water zwemmer aller tijden.

  Dieter Dekoninck

  Dieter Dekoninck, de 29-jarige Antwerpenaar, maakte tijdens zijn carrière furore met de nationale aflossingsploegen en zwom Belgische records op de vrije slag en rugslag. Na de Olympische Spelen in Rio besliste hij om zijn topsportcarrière te beëindigen en zijn ervaringen door te geven aan de volgende generaties.

  Elise Matthysen 

  Elise Matthysen is een voormalig Olympiër die gespecialiseerd was in de schoolslag. Ze zwom de Belgische records op de 100m schoolslag en de 200m schoolslag van Brigitte Becue van de tabellen en was op jonge leeftijd reeds wereldtop op de Olympische Spelen in Peking.

  Emmanuel Vanluchene

  De 27-jarige GOLD-zwemmer kan aanzien worden als één van de beste allround zwemmers in het Belgische zwemmen. Zijn Olympische kwalificatie in 2016 en de Belgische records op de wisselslagnummers tonen aan dat hij de 4 zwemstijlen technisch perfect beheerst.

  Glenn Surgeloose

  Glenn Surgeloose is vooral gekend als lid van de estafetteploegen 4x100m vrije slag en 4x200m vrije slag heren waarmee hij op de Olympische Spelen in Rio 2 Olympische finales zwom. Met deze estafetteploegen behaalde hij als een van de absolute sterkhouders ook verschillende keren Europees eremetaal. Glenn is nog steeds Belgisch recordhouder op de 200m vrije slag.

  Kimberly Buys

  De meeste mensen kennen haar ook wel als de Iron Lady van België. Wij stellen aan u voor: Kimberly Buys!! Al jaar en dag is ze een icoon in de Belgische zwemwereld. Wil je graag meer vooruitgang boeken in rugslag, vrije slag of vlinderslag? Boek dan je plek in één van haar clinics. Ze geeft met veel plezier enkele tips en aandachtspunten.

  Louis Croenen

  Deze 26-jarige Kempenaar is vooral bekend om zijn uitmuntende vlinderslag & vrije slag. Zijn palmares bestaat uit Europese medailles en finaleplaatsen tijdens Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Naast het zwembad werkt hij zijn studies Lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen verder af aan de VUB.

  Meer info

  Facebook pagina: https://www.facebook.com/SwimExp
  Twitter: https://twitter.com/SwimExperience