Update coronamaatregelen

18
01

De zwembaden terug open, iedereen (hopelijk?) weer het water in!

Op vrijdag 27 november kwam reeds het heuglijke nieuws dat vanaf maandag 1 december de zwembaden terug mogen geopend worden. Op maandag 30 november werden ook de praktische richtlijnen hierbij bekend gemaakt.

De belangrijkste zaken zijn:

  • Voor kinderen van 12 jaar en jonger: Voor clubzwemmers en zwemscholen tot en met 12 jaar blijven dezelfde maatregelen geldig als voor de 2de lockdown. Dat betekent een bubbel van maximaal 50 personen.

  • Voor kinderen die in 2021 13 jaar worden: Zij mogen blijven trainen bij de 12-jarigen tot het eind van het lopende sportseizoen (meer info).

  • Voor jongeren en volwassenen van 13 jaar en ouder: Clubzwemmers van 13 jaar en ouder mogen trainen in sportbubbels van maximaal 4 personen (incl. trainer/coach) in openlucht of in een zwembad. 

Alle gedetailleerde info:

Leidraad heropstart 2 in de zwemsport (update 07/12/2020)

#BlijfBewegen, ook in je eigen kot

#blijfbewegen in je kot met onze (droog)trainingsschema's! Op deze pagina komt elke week een nieuw cardioschema voor alle leeftijdsgroepen. Zo blijven we allemaal in form om ons terug als een vis in het water te kunnen voelen vanaf de zwembaden weer open gaan.

Verzekering individuele sportactiviteiten N.V. Arena

We moedigen iedereen aan om te blijven sporten, ook al kan dat niet meer in groepsverband en is het misschien noodgedwongen in de huiskamer.

Om de medische kosten bij een ongeval op te vangen kan je ook in tijden van Corona nog steeds een beroep doen op de verzekering van N.V. Arena.
De verzekering blijft gelden en wordt in tijden van Corona uitgebreid naar niet-zwemactiviteiten.

Heb je een ongeval? Scan je aangifte in (i.p.v. deze op te sturen naar de federatie) en mail deze door naar sarah.sturtewagen@zwemfed.be. Deze wordt vervolgens doorgestuurd naar N.V. Arena. Na verwerking stuurt Arena je een dossiernummer. Van dan af kan je alle onkosten naar hen opsturen met vermelding van het dossiernummer.