Verenigingswerk

Wat verandert er in 2021?
03
12
Verenigingswerk

‘Verenigingswerk’ is één van de opties die clubs momenteel hebben om bijvoorbeeld trainers, lesgevers of coördinatoren te vergoeden. Wie in zijn vrije tijd tegen betaling ‘klusjes’ doet, mag/mocht dankzij deze regeling tot 6.000 euro per kalenderjaar (voor de sport 1.000 euro per maand) bijverdienen zonder er belastingen of sociale bijdragen op te moeten betalen.

Helaas werd deze regeling door het Grondwettelijk Hof vernietigd. Daarom kan deze vanaf 1 januari 2021 niet meer gebruikt worden. Voor heel wat clubs/verenigingen vallen daardoor de mogelijkheden weg om op een correcte en legale manier hun medewerkers – letterlijk en figuurlijk – loon naar werken te geven.

De Vlaamse Sportfederatie (VSF) behartigt de belangen van alle betrokkenen en maakt voor de komende weken van dit dossier één van haar prioriteiten. De bedoeling zal zijn om een tijdelijke oplossing te voorzien, in afwachting van een definitieve regeling. Hoe deze tijdelijke oplossing er gaat uitzien is op dit moment nog niet beslist, maar we zullen dit opvolgen en houden jullie uiteraard via onze kanalen op de hoogte. 

Meer nieuws hierover (VSF): https://www.dynamoproject.be/verenigingswerk_hoe_moet_het_nu_verder