donderdag 4/03/21, 21:00 tot 22:15
Online

VTS Plus Marathon presents: Jacco Verhaeren

Alleen gepland succes is succesvol; een visie op planning, training, testen en samenwerken.
Type
Bijscholing
Organisatie
Sport Vlaanderen - VTS

Vanaf 22 februari 2021 gaat 42 dagen lang de VTS Plus Marathon door. Elke avond worden er webinars georganiseerd met verschillende thema's, zowel sporttakoverschrijdend als sporttakspecifiek. De sporttakspecifieke opleidingen gaan door op donderdagavond. 

Alle info en opleidingen zijn te vinden op de website van Sport Vlaanderen. Ze bieden voor ieder wat wils, dus het is zeker de moeite om het volledige programma te bekijken. 

Wie kan deelnemen?

Een VTS-kwalificatie is niet vereist: Actief in jouw sport? Als begeleider in je sportclub, sporter, student LO, Aspirant-Initiator, Initiator, Instructeur B, Trainer B, Trainer A... Iedere sportbegeleider is welkom!

Docent: Jacco Verhaeren

Jacco Verhaeren (Rijsbergen, 4 april 1969) begeleidde onder meer Inge de Bruijn, Pieter van den Hoogenband en Ranomi Kromowidjojo naar olympisch goud.

Verhaeren is opgeleid aan het CIOS. Hij is coach van de zwemverenigingen MZ&PC Maastricht en PSV Eindhoven. Vanaf 1992 traint Van den Hoogenband bij hem in Eindhoven waar na de Olympische Zomerspelen van 2000 de eerste commerciële Nederlandse zwemploeg wordt geformeerd.

In 2005 werd Verhaeren technisch directeur van het Nationaal Zweminstituut Eindhoven en in 2006 technisch directeur van de Nederlandse zwembond. 1 januari 2014 werd Verhaeren de nieuwe bondscoach van Australië.

In 2010 verscheen het boek Boven Water, het verhaal van succeszwemcoach Jacco Verhaeren, geschreven door zijn broer Henk Verhaeren.