donderdag 18/03/21, 21:00 tot 22:15
Online

VTS Plus Marathon presents: Kian Vanluyten

Hoe leer ik een G-zwemmer zwemmen? Praktijkvoorbeeld van een zwemmer met een verstandelijke beperking
Type
Bijscholing
Organisatie
Sport Vlaanderen - VTS

Vanaf 22 februari 2021 gaat 42 dagen lang de VTS Plus Marathon door. Elke avond worden er webinars georganiseerd met verschillende thema's, zowel sporttakoverschrijdend als sporttakspecifiek. De sporttakspecifieke opleidingen gaan door op donderdagavond. 

Alle info en opleidingen zijn te vinden op de website van Sport Vlaanderen. Ze bieden voor ieder wat wils, dus het is zeker de moeite om het volledige programma te bekijken. 

Wie kan deelnemen?

Een VTS-kwalificatie is niet vereist: Actief in jouw sport? Als begeleider in je sportclub, sporter, student LO, Aspirant-Initiator, Initiator, Instructeur B, Trainer B, Trainer A... Iedere sportbegeleider is welkom!

Hoe leer ik een G-zwemmer zwemmen? Praktijkvoorbeeld van een zwemmer met een verstandelijke beperking

In deze webinar bekijken we het traject van een zwemmer met een verstandelijke beperking. Welke leerlijn werd gevolgd, welke keuzes werden gemaakt en hoe ziet dit eruit (beeldmateriaal)?

Docent: Kian Vanluyten

Kian Vanluyten werkt als onderzoeker aan de KULeuven onder een onderzoeksmandaat van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) Vlaanderen. Kian is er verbonden aan de faculteit bewegings- en revalidatiewetenschappen en doet onderzoek in het lager onderwijs. Na heel wat jaren op de teller als competitiezwemmer startte hij met lesgeven in de zwemclub en uiteindelijk met het leren zwemmen van kinderen met een beperking. In 2010 richtte hij een werking g-zwemmen op te Tienen, niet veel later werd G-sport Tienen vzw gedoopt, een sportclub voor sporters met een beperking en een divers sportaanbod.