donderdag 4/03/21, 19:30 tot 20:45
online

VTS Plus Marathon presents: Martin Demeester

Hoe vertaal ik de aquatische basisvaardigheden naar een correcte zwemslag bij beginners?
Type
Bijscholing
Organisatie
Sport Vlaanderen - VTS

Vanaf 22 februari 2021 gaat 42 dagen lang de VTS Plus Marathon door. Elke avond worden er webinars georganiseerd met verschillende thema's, zowel sporttakoverschrijdend als sporttakspecifiek. De sporttakspecifieke opleidingen gaan door op donderdagavond. 

Alle info en opleidingen zijn te vinden op de website van Sport Vlaanderen. Ze bieden voor ieder wat wils, dus het is zeker de moeite om het volledige programma te bekijken. 

Wie kan deelnemen?

Een VTS-kwalificatie is niet vereist: Actief in jouw sport? Als begeleider in je sportclub, sporter, student LO, Aspirant-Initiator, Initiator, Instructeur B, Trainer B, Trainer A... Iedere sportbegeleider is welkom!

Hoe vertaal ik de aquatische basisvaardigheden naar een correcte zwemslag bij beginners?

Het belang van de basisvaardigheden bij het aanleren van een correcte zwemstijl bij beginnende zwemmers wordt veelal onderschat. Nochtans vormt een goede kennis en toepassing ervan een hoeksteen in het correcte zwemmen, basis voor het latere wedstrijdzwemmen. Hier stellen we nochtans dikwijls vast dat een tekort van kennis van de basisvaardigheden van de opleider en dus ook een toepassen ervan door de zwemmer tot een technisch stopmoment kan leiden. Dit gaat veelal samen met een blokkeren van de prestatie en vroegtijdige drop-out.

Docent: Martin Demeester

Martin Demeester (1958), wedstrijdzwemmer nationaal niveau, studeerde Lichamelijke Opleiding aan de KULeuven waar hij in 1980 afstudeerde in de richting Coaching-Trainingsleer, Optie Zwemmen. Vanaf 1982 actief in diverse zwemverenigingen als lesgever (watergewenning) tot coach van elite en internationaal geselecteerde zwemmers. De clubs waar hij coach was werden diverse keren geselecteerd voor de European Swimming Cup, tal van nationale records en titels werden door zijn zwemmers opgesteld in de periode 1985 – 2000. Hij was tevens actief binnen de Vlaamse Zwemfederatie en de Koninklijke Belgische Zwembond als selectietrainer voor EYOF en A-selectie. Directeur Sportkaderopleiding VTS gedurende tal van jaren, actief docent en jeugdcoach bij de VZF weet hij als geen ander het belang van goede basisopleiding bij het leren zwemmen in te schatten.