donderdag 18/03/21, 21:00 tot 22:15
Online

VTS Plus Marathon presents: Stijn Corten

Technisch en reglementair correcte wisselslagkeerpunten: do's and don'ts
Type
Bijscholing
Organisatie
Sport Vlaanderen - VTS

Vanaf 22 februari 2021 gaat 42 dagen lang de VTS Plus Marathon door. Elke avond worden er webinars georganiseerd met verschillende thema's, zowel sporttakoverschrijdend als sporttakspecifiek. De sporttakspecifieke opleidingen gaan door op donderdagavond. 

Alle info en opleidingen zijn te vinden op de website van Sport Vlaanderen. Ze bieden voor ieder wat wils, dus het is zeker de moeite om het volledige programma te bekijken. 

Wie kan deelnemen?

Een VTS-kwalificatie is niet vereist: Actief in jouw sport? Als begeleider in je sportclub, sporter, student LO, Aspirant-Initiator, Initiator, Instructeur B, Trainer B, Trainer A... Iedere sportbegeleider is welkom!

Technisch en reglementair correcte wisselslagkeerpunten: do's and don'ts

De focus van deze webinar ligt op het correct uitvoeren van wisselslagkeerpunten. De opbouw, reglementering en de nodige variatie wordt uitvoerig besproken. Eveneens wordt vanuit de beeld databank verschillende voorbeelden van internationale besproken.  

Docent: Stijn Corten

Stijn Corten werkt sinds 2015 als analist en embedded scientist binnen de Vlaamse Zwemfederatie en ondersteunt de Topsportschool en Elite coaches in de dagdagelijkse werking door oa gebruik te maken van beeldtechnologie. Stijn filmt telkens ook de wedstrijden van de zwemmers en deze beelden worden gebruikt voor techniek- of wedstrijd analyses.