10 redenen waarom zwemmen supergezond is!

... en waarom we iedereen aanraden te gaan zwemmen ;-)
07
04

Zwemmen is niet alleen een fantastisch leuke sport, maar ook goed voor je fysieke én mentale gezondheid. We lijsten de redenen graag even op! 

1. Je verbrandt er veel calorieën mee

Wist je dat je met 30 minuten zwemmen zo'n 200 à 350 kcal verbrandt? En dat terwijl je heerlijk door het water glijdt en een halfuurtje zó voorbij vliegt.

2. Zwemmen zorgt voor een mooi figuur

Gezien je tijdens het zwemmen al je spieren traint, zorgt het voor een mooi en sterk silhouet. Ideaal dus voor je zelfvertrouwen!

3. Zwemmen werkt stressverlagend en geeft je energie

We kennen allemaal het zalige gevoel wanneer je uit het water komt. Helemaal ontspannen en klaar om élke uitdaging aan te gaan. 

4. Zwemmen is goed voor je hart, longen en hersenen

Deze aerobische sport is erg goed voor je hart en longen. De intensere bloedcirculatie zorgt er bovendien ook voor dat je hersenen gestimuleerd worden.

5. Door te zwemmen komen er endorfines vrij

Endorfine is het hormoon dat zorgt voor een goed en ontspannen gevoel. Vergelijkbaar met de "runner's high" krijgen ook zwemmers een heerlijke endorfineboost tijdens het sporten!

6. Zwemmen is een lage impact sport...

... En dat is supergoed nieuws voor je gewrichten! Die worden veel minder belast dan bij andere sporten, waardoor de kans op blessures veel kleiner wordt.

7. Het is de ideale boost voor je zelfvertrouwen en discipline

Soms is het niet gemakkelijk om jezelf naar het zwembad te sleuren, maar door dit te overwinnen en regelmatig te gaan zwemmen, krijgt je zelfvertrouwen en discipline een flinke duw in de rug! Zwemmen is ook een belangrijke overlevingsvaardigheid, wat ook pluspunten verdient op vlak van zelfvertrouwen.

8. Zwemmen verlaagt de kans op verschillende ziektes

Door regelmatig te zwemmen, verlaag je de kans op obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten en COPD. Daarboven zorgt regelmatig bewegen ook voor een verminderde kans op chronische ziektes.

9. Zwemmen stimuleert de bloedcirculatie

Hierdoor krijgen niet alleen je hersenen extra bloedtoevoer, maar ook je armen en benen. Je benen worden dankzij het zwemmen minder snel "zwaar". 

10. Zwemmen is geschikt voor alle leeftijden

Dankzij de bovenstaande redenen, is zwemmen een perfect geschikte sport voor alle leeftijden. Geen excuses meer dus, badpak aan en gaan! 

10 redenen zwemmen gezond