ACWW '24: Omgaan met ouders

Cedric Arijs
03
05

Volgende week kunnen we terug massaal voor ons scherm gaan zitten, om enkele razend interessante webinars te volgen tijdens de Aquatics Conference Webinar Week 2024! Deze week stellen we graag de verschillende sessies aan je voor. Vandaag is dat de sessie "Omgaan met ouders". Deze vindt plaats op maandag 6 mei, om 20.00 uur.

Hoe ga ik om met moeilijke ouders naast het bad tijdens training of wedstrijden?
Hoe kan ik de ouder overtuigen dat onze manier van aanpak ook echt het beste is voor hun kind?
Het zijn veelgestelde vragen van trainers en clubs. Daarom wordt er tijdens deze sessie uitgebreid stilstaan bij deze moeilijke evenwichtsoefening. De motivaties van verschillende types sportouders worden bekeken, om ook hen beter te begrijpen. Inzicht en begrip lost immers al een groot deel van de weerstand op. Er wordt ook stilgestaan bij welke boodschappen en stijl van aanpak het best zou kunnen werken. Er worden enkele concrete initiatieven voorgesteld die kunnen meegenomen worden naar en en toegepast worden in de eigen club.

De sessie wordt geleid door Cedric Arijs. Hij is klinisch psycholoog (Universiteit Gent) en sport- en bewegingspsycholoog (University of Thessaly, Griekenland & University of Leipzig, Duitsland). Hij werkt samen met atleten, coaches, sportouders en medische staf uit allerlei sporten met het oog op prestatieverbetering, algemeen welzijn en persoonlijke ontwikkeling. Hij behaalde daarnaast ook het diploma Trainer B Zwemmen.