Kim Van Malderen nieuwe Secretaris-Generaal en teammanager KBZB

27
04

Op maandag 2 mei 2022 start Kim Van Malderen als secretaris-generaal en teammanager bij de Koninklijke Belgische Zwembond. In deze functie zal zij verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse werking van de Belgische zwemsporten en kampioenschappen, het ondersteunen van de topsportatleten en optreden als internationale contactpersoon van het Belgische zwemmen.

Samen met de collega’s bij de Vlaamse Zwemfederatie en la Fédération Francophone Belge de Natation zal ze zich inzetten voor de ontwikkeling van onze sporten, atleten en kampioenschappen.

Kim Van Malderen heeft een Master opleiding behaald in de gespecialiseerde revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en is Trainer A Zwemmen. Daarnaast heeft ze een nationaal verleden in het zwemmen als competitiezwemster en was ze tien jaar lang (2006-2016) actief binnen de topsportwerking van de Vlaamse Zwemfederatie, waarna ze aan de slag ging als topsportschoolcoördinator in de Antwerpse topsportschool.

Het bestuursorgaan van de KBZB kijkt uit naar de samenwerking en wenst mevrouw Van Malderen veel succes bij het aanvatten van haar taken.

Vanaf 2 mei 2022 kan je de nieuwe secretaris-generaal bereiken op het emailadres: kim.vanmalderen@belswim.be.