Leren Zwemmen

Leren Zwemmen

Schrijf het verschuldigde bedrag over op ons rekeningnummer:

Rekeninghouder: Vlaamse Zwemfederatie
Rekeningnummer: BE96 0689 0549 2805
BIC-code: GKCCBEBB
Mededeling: LZ + voornaam/naam

Ondernemingsnummer: 417.958.944

Kostprijs (incl. verzending):

1 t.e.m. 3 exemplaren: €39.95/stuk + €6.95 verzending
4 t.e.m. 6 exemplaren: €39.95/stuk + €7.95 verzending
> 6 exemplaren: €39.95/stuk + €11.95 verzending

We versturen uw bestelling nadat we de betaling ontvangen hebben. 

Leren Zwemmen: praktische leidraad

Met ‘Leren Zwemmen’ brengt de VZF een gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk hulpmiddel op de markt om kinderen op een verantwoorde en beproefde manier watergewend, waterveilig en zwemvaardig te maken. Dit binnen de lijnen van onze ontwikkelingsvisie anno 2018: door een speelse en veelzijdige kennismaking met het water, elk kind veilig en vaardig maken in minimaal één officiële zwemslag. De leidraad is het resultaat van een jarenlang verbeterproces in en naast het zwembad, waartoe de aanzet werd gegeven door de herwerking van de opleiding Initiator Zwemmen (VZF & Vlaamse Trainersschool, Sport Vlaanderen) en de oprichting van de Antwerpse Zwemschool (VZF & Sporting A). Onze ambitie: de doelstellingen van het waterwennen, veilig zwemmen en genormeerd zwemmen vertalen in oefenstof, uitgewerkt in vijf lessenreeksen van elk 10 lessen.
De specifieke opbouw van de lessen en de koppeling aan de volledige ISB- zwembrevettenlijn maken van ‘Leren Zwemmen’ een uniek en veelzijdig product.
‘Leren Zwemmen’ biedt enerzijds een houvast voor elke didactisch bekwame lesgever die op zoek is naar een kwaliteitsvolle aanpak om kinderen te leren zwemmen. Anderzijds biedt ‘Leren Zwemmen’ de ervaren lesgever voldoende ruimte voor het leggen van persoonlijke accenten en voor aanpassingen in functie van de meest uiteenlopende omstandigheden (groepsgrootte, infrastructuur, tijd,...). Elke lesgever kan er dus meteen mee aan de slag.

Referentie

Vandamme, G., & De Wandel, D. (2018). Leren Zwemmen: praktische leidraad. Merelbeke: Vlaamse Zwemfederatie.

Bestellen?

Klik hier om te bestellen.

Foto’s/illustraties/video's

 

 

  

Meer weten over hoe Leren Zwemmen tot stand kwam in de schoot van de Antwerpsen Zwemschool? Download hier een artikel uit het Vlaams tijdschrift voor sportbeheer (ISB, 2018).
Referentie: De Wandel, D., & Vandamme, G. (2018). Het succesverhaal van de Antwerpse Zwemschool. Vlaams tijdschrift voor sportbeheer, n°266, 28-33.