Overlijden Willy Fraipont

Vaarwel, Willy
29
04

Met diepe bedroefheid vernamen wij het overlijden van de heer Willy Fraipont, op vrijdag 26 april. Hij is onder andere voormalig secretaris-generaal van de Koninklijke Belgische Zwembond, waar hij op 1 augustus in dienst kwam als opvolger van Roger Verloove. Al vóór deze datum was hij lid van de Raad van Bestuur van de KBZB.

Op 11 maart 1977 was hij één van de stichtende leden van de Vlaamse Zwemliga - KBZRB, alsook lid van de Raad van Bestuur van de Vlaamse Zwemliga tot 1982. Op clubniveau was hij jarenlang secretaris van de Koninklijke Vilvoordse Zwemclub Phoenix.

Hij wist ook een indrukwekkende professionele carrière uit te bouwen, met o.a. 26 jaar dienst als secretaris-generaal onder de volgende voorzitters: Jean Leeuw, Francis De Vos, Jacques Caufrier en Michel Louwagie.

Hij organiseerde diverse internationale wedstrijden/evenementen in België, in de disciplines zwemmen en waterpolo (EYOF, Multinations, WP North Sea Cup, LEN Congres, EK Juniores, enz.)

Daarnaast fungeerde hij jarenlang als KBZB-vertegenwoordiger tijdens LEN-congressen en delegatieleider van de nationale ploegen zwemmen.

Op 31/07/2008 eindigde zijn carrière bij de KBZB, waarbij hij werd opgevolgd door Wouter Georges.

De Koninklijke Belgische Zwembond wenst haar diepste medeleven te betuigen aan de familie en vrienden van Willy. Hij zal in heel wat harten blijven verderleven en wij zijn dankbaar voor zijn jarenlange inzet en passie voor de werking van de verschillende federaties.