Resultaten waterpolo competities '23-'24

26
05

Competitie

De waterpolocompetities liepen ten einde, de kampioenen uit elke divisie zijn gekend, én ook de bekerwinnaars zijn bepaald.

In de Super League bij de heren moest AZSC zich gewonnen geven tegen Moeskroen, dat vanaf het einde van de tweede time het overwicht nam en het pleit won met 16-11.

In SH II won Strombeek SCSG in de titelmatch tegen Oostende ROSC A vooral dankzij een 8-2 score in de derde time, eindstand 14-10.

Mechelen RSCM (SH III) en Genk GZVN (SH IV) speelden kampioen in hun respectievelijke reeksen.

Bij de dames ging de titel voor het zoveelste jaar op rij naar Gentse KGZV... maar ze hebben er wel hard moeten voor werken. De LAQUA-dames verkochten hun huid duur en moesten in een zeer gelijk opgaande match de titel met slechts één doelpunt verschil aan KGZV laten (8-7).

Beker

Het scenario van de titelstrijd bij de dames speelde zich af tijdens de bekerfinale bij de heren. De Antwerpse heren konden dit keer de overwinning in de finale bijna proeven... Maar opnieuw stak Moeskroen een stok in de wielen. 7-8 werd de eindscore.

In de B-finale was het verschil groter. WZK legde met 11-14 de duimen tegen Strombeek.

Bij de dames was de spanning tussen Leuven en Gentse opnieuw te snijden. Dit keer was het echter LAQUA dat uiteindelijk met 9-7 de overwinning in de wacht sleepte.