Terugblik - FSC 2022

25
01
FSC22

Op 22 en 23 januari was het Wezenberg zwemcentrum een hotspot voor competitiezwemmen. Ondanks de – nog steeds - uitdagende Covid-tijden, konden we een aantal sterke ploegen verwelkomen.

Naast de junioren en senioren van onze eigen nationaal team (Team Belgium: samenwerkingsproject tussen de FFBN en de zwemfed), zakten ook de Spaane nationale ploeg met hun junioren en senioren team naar Antwerpen af. Het internationaal deelnemersveld werd vervolledigd met zwemmers uit Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Libanon en Luxemburg.  Dit jaar mochten de zwemmers strijden om een prijzenpot van meer dan 10.000 euro.

Bij de dames kon het niet spannender. Marina García Urzainqui (ESP), Tessa Giele (NED/Albion) en Fleur Vermeiren (BEL/Brabo) eindigden op een gedeelde eerste plaats.

Bij de heren was de winst weggelegd voor de amper 15-jarige Spanjaard, Garach Benito Carlos, die in de laatste reeks van de finales, de 1500m vrije slag, de hoofdprijs wegsnoepte voor de neus van Bernhard Reitshammer (AUT). Thomas Thijs (BEL) en Lucas Matzerath (GER) - die gedeeld derde werden - vervolledigden het podium.

Wij kijken alvast uit naar een 'onbevangen' editie in 2023!