Vaarwel, Leny, voor altijd in ons hart

11
06

Met droefheid delen wij het nieuws dat Leny van Rooij ons op 9 juni is ontvallen. Leny was een geliefde moeder, grootmoeder en overgrootmoeder. Voor heel wat mensen in de zwemwereld stond ze gekend om haar enorme passie voor het zwemmen.

Tijdens haar eigen zwemcarrière, waarin ze voornamelijk gespecialiseerd was in de 100m vrije slag en 100m rugslag, begon ze bij PSV Eindhoven, waarna ze verhuisde naar achtereenvolgens CNB Brussel en AZG Antwerpen. Eenmaal haar tweede zoon geboren werd, koos ze voor haar gezin en zette ze haar actieve carrière stop. Ze bleef echter actief in de zwemsport.

Zo was ze onder andere een geliefde mentor en trainer bij clubs HZS, AEGIR en BEST, en maakte ze deel uit van de opleidingscommissie. Zo lang haar gezondheid het toeliet, was ze ook nog actief als trainster bij WST. Ze organiseerde ook dikwijls opleidingen, waarbij ze aan heel wat (jonge) mensen met plezier haar passie voorde sport doorgaf.

Rust zacht, Leny. We zullen je warmte, wijsheid en liefde nooit vergeten. Je leeft voor altijd verder in onze gedachten.

Leny met toenmalig Belgisch jeugdkampioene zwemmen Jolien Vermeylen, die zich als triatlete kwalificeerde voor de komende Olympische Spelen in Parijs.