Verslag BK Masterzwemmen 2024

Mooie wedstrijden tijdens een mooie wedstrijd...
17
06

Afgelopen weekend was het LAGO Kortrijk Weide het strijdtoneel voor de Belgische Kampioenschappen lange baan voor Masterzwemmers. Zwemclub KZK Spurs vervulde de rol van gastheer met verve. We zetten graag de belangrijkste prestaties van Vlaamse zijde op een rijtje.

Een mooi aantal van 850 starts toonde duidelijk de interesse vanuit deze doelgroep en het was geweldig om te zien dat een aantal atleten de overstap maakten van het reguliere competitiezwemmen naar het masterzwemmen. De meeste Belgische records waren dan ook toe te schrijven aan deze “jongere garde”.

Maaike Ramael (GBZ), in volle voorbereiding op de EK in Belgrado, was een van de grote blikvangers. Ze dook viermaal het water in en verbrak even veel keer het Belgisch record bij de Senioren A: op de 50m vlinderslag, rugslag en schoolslag en de 200m wisselslag.

Ook het Kortrijkse thuispubliek mocht op de banken gaan staan want Fanny Lecluyse en Gillian Dewulf, beide uitkomend voor KZK Spurs, zwommen allebei tweemaal een Belgisch record van de tabellen. Fanny deed dit op de 50m- en 100m schoolslag, terwijl Gillian dit presteerde op de 50m schoolslag en de 50m vlinderslag. Ook Luc De Bruyn zette in zijn leeftijdscategorie een nieuw Belgisch record neer op de 50m schoolslag.

Ann Wanter (ZGEEL) en Joke De Temmerman (LZV), beiden al een heel seizoen goed op dreef, verbraken elk een Belgisch record. Ann deed dit op de 200m vlinderslag. Joke, die ook op andere afstanden haar eigen Belgische records sterk benaderde, deed dat op de 50m schoolslag.

Last but not least aan Vlaamse zijde was het de MEGA-aflossingsploeg bij de dames (categorie 100-119) die het Belgisch record verbraken op de 4x50m wisselslag. Proficiat aan Hilkje Goethals, Phedra Van Daele, Laurien Van Nieuwenhove en Liesa Vrielinck!