Verslag Vlaams Zomercriterium Zwemmen 2024

15
07

Het Vlaams Zomercriterium 2024 werd gisteren succesvol afgerond. Met meer dan 800 zwemmers en 4000 starts kunnen we met zekerheid zeggen dat deze wedstrijd een waardevolle plaats heeft op de huidige zwemkalender.

Bedankt, clubs!

Als organisatie was het heel fijn te zien dat iedereen (trainers, zwemmers, enz.) de gegeven richtlijnen uitstekend opvolgde. Daarnaast heerste er een positieve, motiverende sfeer in het zwembad. Daar droeg elke club haar steentje toe bij. Bedankt voor jullie medewerking!

Elke dag begon met een inmiddels traditionele ploegenvoorstelling. Het was fantastisch om zien hoe heel wat clubs zich inzetten om deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken en bovendien hun club er doen uitspringen. We zagen mascottes, zoals een groot schaap, verklede zwemmers, leuke dansjes en zelfs sketches! Op deze manier startte elke wedstrijddag op een leuke manier.

Organisatie

Het Vlaams Zomercriterium wordt - als evenement - steeds verder uitgebouwd en dit wordt duidelijk door de aanwezigen gesmaakt. Dit zou echter niet mogelijk zijn zonder de inzet van de vele vrijwilligers uit de 'Crew'. De 'vaste kern' van deze Crew wordt steeds groter en we moeten zelfs mensen 'weigeren', tegenwoordig. We willen iedereen die zich engageert dan ook via deze weg nogmaals hartelijk bedanken.

Geen officials, geen wedstrijd

Uiteraard vergeten we ook de officials niet. Per dagdeel komen ongeveer 40 officials in actie, die tijdens deze lange dagen standvastig op post bleven om de zwemmers de kans te geven om te presteren. Ook aan jullie: van harte bedankt!

Sportieve prestaties en medailles

Medailles zijn uiteraard leuk, maar slechts een beperkt aantal zwemmers valt daarbij in de prijzen... Wat dan ook een nog mooiere beloning is voor het geleverde trainingswerk, is het behalen van persoonlijke records. Van de eerste tot de laatste reeks zagen we veel blije gezichten bij zowel de zwemmers als de trainers. Een teken dat dit tijdens deze wedstrijd heel goed zat.

Als we puur kijken naar de prestaties, zien we op basis van het aantal medailles dat twee zwemmers, die vorig seizoen ook al hoog scoorden, opnieuw uitblonken:

  • Thomas Van Waelderen (WST): 4 gouden medailles
  • Laura Mignauw (UZKZ): 4 gouden medailles

Daarnaast behaalden Théo Chafwehe (KLSVZ) en Noah Mergeay (TRUST) elk 3 gouden medailles. Elf zwemmers wisten twee gouden medailles te winnen en in totaal behaalden 85 zwemmers meerdere medailles tijdens deze wedstrijd.

Bedankt en tot ziens(?)!

Het zwemfed-team wenst alle zwemmers, trainers, enz. een fijne en welverdiende vakantie toe. We zien jullie binnen enkele weken graag terug, met vernieuwde 'zwemenergie', om het nieuwe seizoen aan te kunnen vatten.

Feedback? Graag!

We vernemen graag van iedereen wat goed was, wat (nog) beter kan, enz. Via de volgende knop kom je op een pagina waar je zo (kort en) krachtig als je wil je mening met ons kan delen!