Vlaams Zomercriterium 2022 - verslag dag 2

16
07

Heel wat wedstrijden leverden tijdens dit Zomercriterium mooie 'strijd' op. Zo ook op dag twee. We zetten opnieuw de winnaars op een rijtje.

Meisjes 200m schoolslag 13 – 14 jaar

De twee winnende tijden lagen op dit nummer dicht bij elkaar. Lilah Da Silva Camarate (BRABO) won de 200m schoolslag bij de 14-jarigen in 03:03,51 en Louise Aerts (HOZT) was de winnares bij de 13-jarigen in 03:04,87.

Jongens 50m rugslag 15 jaar en ouder

Arjen Maenhout (UZKZ) verbeterde zijn inschrijftijd met 2 seconden en won zo bij de 15-jarigen. Thomas Schoovaerts (ZCK) won bij de 16-jarigen en Remco Coenen (STZC) was met zijn 00:30,56 de snelste van het hele pak en won dan ook in de categorie 17-jarigen en ouder.

Meisjes 100m schoolslag 15 jaar en ouder

Het was Katia D’Hooghe (BRABO) die de winnares was bij de 15-jarigen. Emma Brys (ROSC) was de snelste bij de 16-jarigen en allround was Laura Mignauw (UZKZ) die met haar 01:22,23 de snelste was in de categorie 17-jarigen en ouder.

Jongens 200m schoolslag 15 jaar en ouder

Arthur Boonen (FAST) verbeterde zijn inschrijftijd met meer dan 4 seconden en won bij de jongens 15 jaar. Jan Meers (HZS) zwom zijn race in één van de eerste reeksen en zwom toch naar de overwinning in de categorie 16 jaar. Ook Axel Heyerick (KZK) noteerde ook een tijdsverbetering van 4 seconden en won daarmee deze wedstrijd in de categorie 17 jaar en ouder.

Meisjes 200m vrije slag 13 – 14 jaar

Renders Charlotte (TSZ) won de 200m vrije slag bij de 13 jarigen en Alessia Van Laarhoven (BRABO) zwom zich vanuit baan 1 in de snelste race naar de eerste plaats en nam dus de gouden medaille mee naar huis bij de 14-jargen.

Jongens 200m wisselslag 11-12 jaar

Gerben Mertens (ZVL) verpulverde zijn inschrijftijd met bijna 15 seconden en won met 03:03,27 bij de 11-jarigen. Ook Miel Heuninck (ZIOS) haalde heel wat seconden af van zijn besttijd, in 02:52,96 werd hij de winnaar bij de 12-jarigen. Dat 200m wisselslag nog wel een uitdaging is voor deze leeftijdsgroep werd duidelijk in het aantal uitsluitingen. Ongeveer 20% van de zwemmers die aan de start van deze wedstrijd stond, werd uitgesloten.

Meisjes 100m schoolslag 11-12 jaar

Helena Decaluwé (ZCT) won met een ruime voorsprong bij de 11-jarigen deze wedstrijd. Sofie De Letter (HOZT) was de winnares bij de 12-jarigen.

Jongens 100m schoolslag 13-14 jaar.

Nio Delporte (ZB) won in 01:25,26 de 100m schoolslag bij de jongens 13 jaar en het was Noah De Peyper (ZIOS) die met 01:18,99 de winnende tijd noteerden bij de jongens 14 jaar.

Meisjes 50m vlinderslag 15 jaar en ouder

Op het einde van de voormiddag zagen we nog de meisjes aan de start van de 50m vlinderslag. Ella De Maerschalck (ZCK) noteerde 00:32,14 en was hiermee de snelste bij de 15 jarigen.

Anaïs Oosterlynck (GOLD) won deze afstand bij de 16-jarigen meisjes in een nieuwe besttijd van 00:31,49. Fenna Van Haverbeke (TZT) was de snelste in de categorie 17-jarigen en ouder in 00:31,42.

Jongens 200m schoolslag 13-14 jarigen

Bij de 13-jarigen zagen we dat de winnaar van de 100m schoolslag, Nio Delporte (ZB), ook op de dubbele afstand het laken naar zich toe trok. Bij de 14-jarigen was het deze keer Sem Van Daele (RYSC) die het goud won op deze afstand.

Meisjes 50m rugslag 15 jaar en ouder

Ella de Maerschalck (ZCK) nam ook vanmiddag het goud mee naar huis op de sprintafstand bij de 15-jarigen. Mirthe Keustermans (HOZT) was de winnares bij de 16-jarigen en Annabel Van Den Byngaert won voor BRABO het goud bij de 17 jarigen en ouder.

Jongens 100m schoolslag 15 jaar en ouder

Arjen Maenhout (UZKZ) zagen we ook al eerder op het podium. Deze keer behaalde hij de eerste plaats op de 100m schoolslag. Arne Keustermans (HOZT° en Egon Mellemans (MOZKA) waren de winnaars in de categorie 16 jaar en 17 jaar en ouder.

Meisjes 200m schoolslag 15 jaar en ouder

Veel schoolslagafstanden op het programma vandaag. Bij de 15 jarigen won Wenke Geens (AZK), Anke Van Looy (HZA) behaalde bij de 16-jarigen de gouden medaille. Snelste van de dag en de winnares in de categorie 17 jaar en ouder was Laura Mignauw (UZKZ), die de weg naar net podium ook al goed kent.

Jongens 200m vrije slag 13-14 jaar

Ook in deze wedstrijden zagen we weer heel wat tijdsverbeteringen. Dré Geens (ZCT) verbeterde zijn inschrijvingstijd met bijna 5 seconden en won zo bij de 13-jarigen. Bij de 14-jarigen was Dajo Provoost (ROSC) al op voorhand de favoriet en hij maakte die rol ook waar door te winnen met een tijd die ruim onder zijn inschrijftijd was: 2:15,90.

Meisjes 200m wisselslag 11-12 jaar

Elize Depaepe (ROSC) volgde het voorbeeld van haar clubgenoot en nam op de 200m wisselslag bij de 11-jarigen de gouden medaille mee naar Oostende. Bij de meisjes 12 jaar was het een spannende strijd maar het was Jelle Guisset die voor AST de eerste plaats bemachtigde.

Jongens 100m schoolslag 11-12 jaar

Nick Eshuis (BRABO) verpulverde zijn inschrijvingstijd. De winnende tijd bij de 11-jarigen kwam daardoor op 01:34,22 te liggen. Flynn Plovie (ZB) mocht ook het podium op, dit maal om de gouden medaille in ontvangst te nemen als winnaar bij de 12-jarigen.

Meisjes 100m schoolslag 13-14 jaar

Louise Aerts (HOZT) legde beslag op de eerste plaats in deze 100m schoolslag bij de 13-jarigen meisjes. Manon Donin (ZIOS) won deze afstand bij de 14-jarigen.

Jongens 50m vlinderslag 15 jaar en ouder

Halil Kerman (FIRST) won zijn 2e gouden medaille bij de 15-jarigen op een 50m-afstand dit weekend. Tiebe Francken (AZK) was de snelste bij de 16-jarigen en Viktor Camps (TRUST) won bij de 17-jarigen en ouder.

Aflossing 8x50 heren

Vandaag was het de ploeg van KZBP die, met ruime voorsprong, deze estafette won.