17
07

Dag drie van het Vlaams Zomercriterium 2022, alweer. Maar van vermoeidheid leek weinig sprake... Of dat (b)leek toch zo bij het bekijken van de resultaten.

50m schoolslag meisjes 15 jaar en ouder

Aya Faith (BRABO) stond opnieuw op het podium bij de schoolslag. Dit maal mocht ze op het hoogste schavotje staan. Emma Brys (ROSC) won bij de 16-jarigen en Auke Mulkens (TRUST) won met overschot in de categorie 17 jaar en ouder.

100m vrije slag jongens 13 – 14 jaar

Warre Baert (ZTB) won in 01:05,56 bij de jongens van 13 jaar. Vladyslav Dulin (KVZP) zagen we deze keer op het hoogste podium want met 01:01,68 won hij bij de 14-jarigen.

Meisjes 100m vrije slag 11 – 12 jaar.

Het was Camille Anraed (ZTB) die in een nieuwe PR won bij de 11-jarigen. Charlotte Schellemans (ZVL) verbeterde ook ruim haar inschrijftijd en won in 01:08,99 bij de 12-jarigen.

Jongens 100m rugslag 15 jaar en ouder

Arne Lauwaert (FIRST) stond voor het eerst op het podium dit weekend en behaalde met 01:08,49 de eerste plaats bij de 15-jarigen. Sieben Eeckhout (ZB) won met 01:08,83 bij de 16-jarigen en het was opnieuw Robbe Restiau (ZS) die we bij de 17-jarigen en ouder opnieuw op het podium terugzagen. Hij noteerde de winnende tijd van 01:06,29.

Meisjes 200m wisselslag 13 – 14 jaar.

Louise Aerts (HOZT) nam ook nog een gouden medaille mee naar huis, dit maal op de 200m wisselslag. Hanne Luyten (AZK) won, voor haar clubgenote, de 200m wisselslag bij de 14-jarigen.

Meisjes 100m vrije slag 15 jaar en ouder

Bij de 15-jarigen was het een spannende strijd met 3 meisjes binnen de 4 tienden. Het was Loren De Becker (ZS) die de winnende tijd noteerde. Nina Moreels (AZK) won bij de 16-jarigen en Laura Mignauw (UZKZ) behaalde opnieuw een gouden medaille bij de 17-jarigen en ouder.

Jongens 100m rugslag 11-12 jaar

Gerben Mertens (ZVL) won zijn 2e gouden medaille van dit weekend. En Tibo Hellin (UZKZ) won deze afstand bij de 12-jarigen.

Jongens 200m rugslag 15 jaar en oud.

Bij de 15-jarigen zagen we een aantal keerpunten die niet naar wens verliepen waardoor er wat diskwalificaties waren. Luca Haxelmans (SHARK) won deze afstand in 02:35,97. Sieben Eeckhout won ook zijn 2e goud van dit weekend en dit in 02:27,05. In de oudste categorie was het Simon Desmet (TZT) die op het hoogste schavotje stond met zijn winnende 02:23,49.

Meisjes 100m rugslag 13-14 jaar

Niobe De Ridder (BRABO) heeft dit weekend ook al wat medailles verzameld. Op de 100m rugslag won ze de gouden medaille. Leonor Van Nevel (KWZC) won bij de 14-jarigen.

Jongens 50m schoolslag 15 jaar en ouder

Robbe Robberechts (ALZV) won bij de 15-jarigen, Senne Bakx (ZCK) bij de 16-jarigen en Kevin Zwijns bij de categorie 17 jaar en ouder.

Meisjes 100m vrije slag 13 – 14 jaar

Charlotte Renders (TSZ) behaalde dit weekend de meeste medailles. Met deze gouden medaille op de 100m vrije slag voegde ze er nog eentje toe aan haar verzameling. Sterre De Ridder (ZS) won haar tweede gouden medaille en dit bij de 14-jarigen meisjes.

Jongens 100m vrije slag 11-12 jaar.

Egon Rooman (LAQUA) stond al eerder op het podium maar na tweemaal een 3e plaats, behaalde hij nu een 1e plaats. Ook Max Van der Spank (HOZT) had nog geen gouden medaille maar voegde deze nu toe aan zijn collectie.

Meisjes 100m rugslag 15 jaar en ouder

In deze wedstrijd zagen we dat de winnaressen aan elkaar gewaagd waren. Kato Maes (KZK) won bij de 15-jarigen in 01:14,56, Lena Vanderbruggen (KLSVZ) won in 01:14,14 bij de 16-jarigen en Sophie Geyskens (AZK) won in de oudste categorie met 01:14,21.

Jongens 200m wisselslag 13-14 jaar

Jonah Feys (KZK) kon ook op zijn laatste wedstrijdafstand een mooie besttijd zwemmen. Met 02:43,94 won hij de 200m wisselslag bij de 13-jarigen. Voor KVZP nam Vladyslav Dulin opnieuw een eerste plaats in beslag in een persoonlijk record van 02:30,70.

Jongens 100m vrije slag 15 jaar en ouder

Achile Gruyaert (IKZ) hield het beste voor het laatst en won deze namiddag zijn eerste medaille. Hij won de 100m vrije slag bij de 15-jarige in 00:59,68. Tiebe Francken (AZK) zagen we al eerder op het podium maar ook hij voegde nog een gouden medaille toe aan zijn palmares met 00:59,21. De slokop bij de jongens dit weekend was Robbe Restiau (ZS). Met zijn winnende tijd van 00:56,21 voegde hij nog een 5e medaille toe aan zijn palmares.

Meisjes 100m rugslag 11-12 jaar

Elize Depaepe (ROSC) won haar tweede gouden medaille van dit weekend. Ze verbeterde haar inschrijftijd ruim en werd met haar 01:24,21 de winnaar bij de 11-jarigen. Sarah Van den Bremt zwom dan weer een mooie 01:20,98 naar het goud.

Meisjes 200m rugslag 15 jaar en ouder

Bij de 15-jarige meisjes sleepte Kato Maes van KZK de gouden plak in de wacht in 02:38,55. Bij de meisjes van een jaar ouder, liet Hanne Vanpoucke (ZB) de concurrentie een heel eind achter zich. Met haar 02:34,63 hengelde ze vlot het goud bij de 16-jarigen binnen. Ook bij de meisjes van 17 jaar en ouder was er met Jolien Totté (ZS) een duidelijke winnaar. 2:38,66 werd haar tijd.

Jongens 100m rugslag 13-14 jaar

Bij de 13-jarigen zorgde Lars Triangle (ZORO) met zijn 01:14,49 niet enkel voor een mooie tijdsverbetering, maar dit was ook goed voor goud. Heel wat meer spanning was er bij de 14-jarigen, waar Yarne De Maesschalk (ALZV) met één tiende voorsprong het goud binnen.

Proficiat aan alle zwemmers, coaches, offcials, enz. die dit weekend aanwezig waren. Hopelijk hebben jullie, er net zoals wij, van genoten!