Vlot (leren) zwemmen? Eet fastfood!

01
04

Kinderen met een hoog vetgehalte, leren veel vlotter zwemmen dan kinderen met een laag BMI. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek dat door de San Francisco University of Food Science werd gevoerd.

De resultaten van de onderzoeken van de 'SFUFS' tonen duidelijk aan dat kinderen die veel voedsel met een hoog vetgehalte eten, vlotter blijven drijven. Dankzij het verbeteren van dat drijfvermogen, verloopt het aanleren van de zwemslagen ook veel gemakkelijker en sneller.

De kinderen die in het zwembad van de universiteit leren zwemmen, worden nu aan een speciaal dieet onderworpen. Bij dat dieet moet er ten minste vijf dagen per week voedsel met een (zeer) hoog vetgehalte geconsumeerd worden. Tijdens de overige twee dagen wordt er vervolgens uitsluitend gezond gegeten. Deze twee dagen volstaan om op latere leeftijd hart- en vaatziektes te vermijden.

De zwemfed engageert zich om onderzoek te voeren naar de effecten van deze manier van werken op jongeren en (jong)volwassenen. Mogelijks liggen daar voor competitiezwemmers namelijk kansen om winst te boeken qua drijfvermogen en snelheid.