WK Masters Doha

Vlamingen in de prijzen!
02
03

Afgelopen week vonden in Doha de wereldkampioenschappen voor Masters plaats… En of ‘onze Belgen’ zich daar lieten zien!

Al voor de tweede maal, maar waarschijnlijk went het nooit, werd Steven Claes (ZCT) wereldkampioen op de 3km (30-34 jaar) in open water. Ook in het binnenbad nam hij twee medailles mee naar huis. Op de 800m crawl won hij in een Belgisch record de zilveren medaille en op de 400m vrije slag (opnieuw in een Belgisch record) nam hij de bronzen medaille in ontvangst.

Ook in het schoonspringen zagen we Vlaamse Masters terug op het podium. Dries Laukens (AZSC) veroverde de bronzen medaille op de 1m-plank en clubgenoot Tim Boumans (AZSC) mag zich wereldkampioen noemen op de 3m-plank (categorie 25-29 jaar). Proficiat heren!

We vernoemen hier enkel onze Vlaamse medaillewinnaars maar er waren uiteraard meer Belgen en Vlamingen aanwezig. Daarom een oprechte proficiat aan alle masters die deelnamen aan dit WK.

Leuk weetje: geen Belgische atleten in het artistiek zwemmen, maar onze internationale official Evi Van der Gucht (SCB) is wel opgeroepen door World Aquatics om deze wedstrijd mee in goede banen te leiden!