Waarom kiezen voor een brevet van het Netwerk Lokaal Sportbeleid?

De zwembrevettenlijn van het Netwerk Lokaal Sportbeleid legt meer dan ooit de nadruk op een brede basisvorming én technisch correct zwemmen.

De nieuwe brevettenlijn werd in 2015 ontwikkeld in samenwerking met de zwemfed en tal van andere partners, die elk een unieke bijdrage leverden.

Van Watergewenning tot Afstandszwemmen in een officiële zwemstijl

De zwembrevetten zijn onderverdeeld in verschillende fasen, waaronder Waterwennen, Leren Overleven en Leren Veilig Zwemmen. Deze fasen vormen de noodzakelijke basis voor veilig en vaardig bewegen in het water, maar ook van onze sport.

Aan de fase Afstandszwemmen worden sporttechnische criteria gekoppeld. Om over een officiële zwemslag te kunnen spreken, moet deze immers voldoen aan bepaalde normen. Iedereen is het er immers over eens dat er veel zwemstijlen bestaan, maar slechts één crawl, schoolslag of rugslag. Hoe deze zwemslagen er dan in hun meest eenvoudige vorm uit zien, staat op de afstandsbrevetten vermeld.

Bestel uw brevetten van het Netwerk Lokaal Sportbeleid aan voordelig ledentarief

Door het partnership tussen het Netwerk Lokaal Sportbeleid en de zwemfed kunnen onze clubs alle brevetten aan ledentarief bekomen. De brevetten bestellen kan via deze link.

Op zoek naar een hulpmiddel om kids te leren zwemmen?

De brevettenlijn is volledig compatibel met onze visie op leren zwemmen, die zich recent vertaalde in een praktische handleiding.

Leren Zwemmen: praktische leidraad.

Meer weten?

Website zwembrevetten van het Netwerk Lokaal Sportbeleid

www.zwembrevetten.be

Handleiding zwembrevetten van het Netwerk Lokaal Sportbeleid

Het Netwerk Lokaal Sportbeleid stelt een gratis digitale handleiding ter beschikking die een extra woordje uitleg biedt bij de brevetten en een correcte testafname moet garanderen. Download de handleiding.