Opgelet: op deze opleidingsniveau worden de algemene modules (M1) als een afzonderlijk deel georganiseerd (zie ook verder).

De Initiator Waterpolo geeft initiatie in de zwem- en waterpolovaardigheden aan de beginnende en volwassen recreatieve waterpolospelers op clubniveau, rekening houdend met de ontwikkelingskenmerken van de doelgroep en de ontwikkelingslijn van waterpolo, met bijzondere aandacht voor U9-U11-U13.  
De Instructeur B Waterpolo coacht en traint de gevorderde competitie waterpolospelers op clubniveau.  

Overzicht opleidingen Waterpolo

Niveau Omvang Duur Frequentie en planning Inhoud Toelatingsvoorwaarde
Initiator Waterpolo 52u, waarvan 6u stage 7 lesdagen, gespreid over 3-4 maanden, incl. examens 1-2 per jaar, zie planning Minstens 16 jaar worden in de loop van het kalenderjaar waarin de cursus start.
Instructeur B waterpolo 66u, waarvan 10u stage +/- 10 lesdagen Tweejaarlijks (even jaartallen) Het diploma van 'Initiator Waterpolo' bezitten of er mee gelijkgesteld zijn.
Trainer B waterpolo Tbd Tbd We voorzien een aanbod vanaf 2022 Het diploma van ‘Instructeur B Waterpolo' bezitten of er mee gelijkgesteld zijn.
Bijkomende voorwaarden: tbd
Trainer A waterpolo Tbd Tbd We voorzien een aanbod vanaf 2024 Nvt

Contact

VTS-Secretariaat, Ina Staessen, tel. +32 2 209 47 22, e-mail: ina.staessen@sport.vlaanderen

Meer weten?

Website Vlaamse Trainersschool (VTS, Sport Vlaanderen)

Via de website van de Vlaamse Trainersschool of de Vlaamse Trainersschool-app kan je het opleidings- en bijscholingsaanbod van de Vlaamse Trainersschool en haar partners raadplegen en ervoor inschrijven.

Opleidingsaanbod zwemmen, waterpolo en artistiek zwemmen (alle opleidingsniveaus)

Consulteer het actuele sportspecifieke opleidingsaanbod van de Vlaamse Trainersschool in samenwerking met de Vlaamse Zwemfederatie op onderstaande interactieve kaart: