Leren zwemmen: het kan levenslang!

Eén van de grootste voordelen is dat je het je hele leven lang kan doen. Je kan er dan ook mee starten wanneer je maar wil, hoe oud je ook bent.

Leren zwemmen en perfectioneren zwemtechniek (Antwerpen):

Zwemlessen op 3 niveaus:

 • Start to crawl
  • (aanleren van een technisch correcte basis-CRAWL)
  • voorwaarde: 25m kunnen zwemmen (in slag naar keuze)
 • Continue to crawl
  • (vervolg op start to crawl - Verbeteren van de CRAWL techniek én conditie)
 • Crawl vervolmaking
  •  (perfectioneren van de CRAWL zwemtechniek)

Zwemlessen kosten €80 voor een 10-lessenreeks (incl toegang zwembad), dit in samenwerking met stad Antwerpen (kansentarief van toepassing €56).

NEW: Start to crawl OPEN WATER

Geniet jij graag van de natuur en wil je dit koppelen aan je hobby zwemmen? Dan is dit het moment om u in te schrijven voor open water zwemmen. Tijdens de medio lessenreeks start to crawl open water willen we jullie kennis laten maken met open water zwemmen, de technieken bij open water zwemmen en laten proeven van een deelname aan een open water wedstrijd.
In dit lessenpakket zitten 7 zwemtrainingen in zwembad Groenenhoek (Berchem), 2 open water zwemtrainingen te Hazewinkel (Willebroek) en 1 wedstrijddeelname te Hazewinkel (Willebroek).

Voorwaarde: jij kan gemakkelijk 100m crawl zwemmen. (deelnemersgroepen: continue to crawl en crawl vervolmaking)

Data, locatie en uur: ‘zie lesdata 2022’

Leren zwemmen voor volwassenen

Inschrijven Volwassen zwemmen in Antwerpen

Wil je kwaliteitsvol leren zwemmen of je zwemtechnieken naar een hoger niveau tillen?

Je zal na inschrijving op de wachtlijst een mailtje krijgen om je effectief in te schrijven in een lesgroep in een door jou gekozen zwembad.

Bij onze clubs ben je in de beste handen

Onze zwemclubs staan garant voor kwaliteitsvol zwemonderricht. Als lid van onze grote zwemfamilie -we zijn met meer dan 50.000 - kom je in de bekwame en ervaren handen van de ruim 2.000 lesgevers en trainers terecht die in onze 150 clubs actief zijn. Wist je trouwens dat onze lesgevers tot de hoogst opgeleide behoren in Vlaanderen? En dat de meerderheid van onze clubs de voorbije jaren een kwaliteitslabel behaalden? Dit is de beste garantie op een didactisch en pedagogisch sterke aanpak die resulteert in een zowel leerrijke als leuke ervaring. Een goede basis voor levenslang zwemplezier.

Waarom is het belangrijk dat je ook op latere leeftijd leert zwemmen?

Het kan je leven redden als je in het water valt. Het is ook heel prettig én gezond om in het water te bewegen. Zwemmen is een perfecte sport om aan je lichaam te werken en gezonder te worden.
Maar ook voor je mentaal welzijn kan zwemmen heel goed zijn, want je kan er je hoofd helemaal leeg mee maken.
Zwemmen werkt ook ontspannend voor je gewrichten en kan daardoor ook een heel goede hulp zijn voor de revalidatie van bepaalde kwetsuren.

Zwemmen leer je best door de tijd te nemen en in verschillende stappen te werken. Onze clubs kunnen je daar heel goed bij helpen.

Start2Crawl

In 2018 lanceerde de Vlaamse Zwemfederatie de tiendelige lessenreeks start to crawl. Het concept is gemakkelijk implementeerbaar in de club en is gebaseerd op een beproefde methodiek. De lessenreeks wordt als digitale bundel kosteloos ter beschikking gesteld in samenwerking met het Netwerk Lokaal Sportbeleid, onze partner voor de zwembrevetten.

Referentie: De Wandel, D. (Vlaamse Zwemfederatie, 2018). Start2Crawl basics. Lessenreeks start2crawl voor volwassenen. Sint-Niklaas: Netwerk Lokaal Sportbeleid vzw.

Start 2 Crawl Basics

Kiezen voor een zwembrevet van het Netwerk Lokaal Sportbeleid

De zwembrevettenlijn van het Netwerk Lokaal Sportbeleid legt meer dan ooit de nadruk op een brede basisvorming én technisch correct zwemmen.