donderdag 18/03/21, 19:30 tot 20:45
Online

VTS Plus Marathon presents: David De Wandel

Revisie en kritische beschouwingen van de leerlijnen crawl, schoolslag, rugslag en vlinderslag
Type
Bijscholing
Organisatie
Sport Vlaanderen - VTS

Vanaf 22 februari 2021 gaat 42 dagen lang de VTS Plus Marathon door. Elke avond worden er webinars georganiseerd met verschillende thema's, zowel sporttakoverschrijdend als sporttakspecifiek. De sporttakspecifieke opleidingen gaan door op donderdagavond. 

Alle info en opleidingen zijn te vinden op de website van Sport Vlaanderen. Ze bieden voor ieder wat wils, dus het is zeker de moeite om het volledige programma te bekijken. 

Wie kan deelnemen?

Een VTS-kwalificatie is niet vereist: Actief in jouw sport? Als begeleider in je sportclub, sporter, student LO, Aspirant-Initiator, Initiator, Instructeur B, Trainer B, Trainer A... Iedere sportbegeleider is welkom!

Revisie en kritische beschouwingen van de leerlijnen Crawl, Schoolslag, Rugslag en Vlinderslag

Tijdens deze webinar nemen we de leerlijnen van de vier genormeerde zwemslagen onder de loep. Welke zorgvuldige selectie oefenstof verkiest de Zwemfed anno 2021 voor het aanleren van een technisch correcte crawl, schoolslag, rugslag en vlinderslag op initiatieniveau en waarom? Tijdens deze kritische revisie worden keuzes uit het verleden in vraag gesteld en komen ook alternatieve methoden aan bod. Wat is de link tussen de genormeerde zwemslagen en de basisvaardigheden enerzijds, en een geperfectioneerde wedstrijdstijl anderzijds? Deze webinar voorziet beperkte ruimte voor interactie en vraagstelling.

Docent: David De Wandel

David De Wandel is Licentiaat in de medisch-sociale wetenschappen en geaggregeerde in de Sociale Gezondheidswetenschappen (Universiteit Gent). Hij is Trainer A Zwemmen en bouwde als jeugdcoach een rijk palmares op. David is sinds 2014 Directeur Sportkaderopleiding Zwemmen van de Vlaamse Zwemfederatie en de drijvende kracht achter een ambitieus en vernieuwend opleidings- en bijscholingsbeleid. Hij is auteur van meerdere wetenschappelijke publicaties, alsook van het boek ‘Leren Zwemmen - praktische leidraad’ (VZF, 2018).