donderdag 25/02/21, 19:30 tot 20:45
online

VTS Plus Marathon presents: Koen Van Bruyssel

Schoolzwemmen anno 2021, een didactische en methodische uitdaging
Type
Bijscholing
Organisatie
Sport Vlaanderen - VTS

Vanaf 22 februari 2021 gaat 42 dagen lang de VTS Plus Marathon door. Elke avond worden er webinars georganiseerd met verschillende thema's, zowel sporttakoverschrijdend als sporttakspecifiek. De sporttakspecifieke opleidingen gaan door op donderdagavond. 

Alle info en opleidingen zijn te vinden op de website van Sport Vlaanderen. Ze bieden voor ieder wat wils, dus het is zeker de moeite om het volledige programma te bekijken. 

Wie kan deelnemen?

Een VTS-kwalificatie is niet vereist: Actief in jouw sport? Als begeleider in je sportclub, sporter, student LO, Aspirant-Initiator, Initiator, Instructeur B, Trainer B, Trainer A... Iedere sportbegeleider is welkom!

Schoolzwemmen anno 2021, een didactische en methodische uitdaging

In deze webinar zal het schoolzwemmen onder de loep genomen worden.  Je zal nieuwe inzichten verwerven en kapstokken aangereikt krijgen waarmee je als lesgever zelf aan de slag kan gaan. Bovendien zal je merken dat ‘Leren Zwemmen’ niet altijd in de meest ideale omstandigheden toch nog een succesverhaal kan worden. Deze workshop richt zich tot alle lesgevers die les geven aan kinderen tussen 3 en 12 jaar, maar ook tot schooldirecties en onderwijsverantwoordelijken.

Docent: Koen Van Bruyssel

Koen Van Bruyssel is in 2005 afgestudeerd als bachelor lichamelijke opvoeding en werkt in het dagelijkse leven voltijds als leerkracht LO in het Sint-Jan Berchmanscollege te Antwerpen.  Gepassioneerd door het ‘Leren Zwemmen’ en met meer dan 10 jaar ervaring in het zwemonderwijs zet hij zich wekelijks in voor de Antwerpse Zwemschool als sporttechnisch coördinator voor het team van lesgevers waar hij ook instaat voor de interne bijscholingen. Als co-auteur van het boek ‘Leren Zwemmen’ is hij voortdurend op zoek naar vernieuwende ideeën die het lesgeven beter en tegelijkertijd makkelijker maken voor de lesgever.