donderdag 11/03/21, 21:00 tot 22:45
Online

VTS Plus Marathon presents: Ronald Claes

Coaching van topzwemmers: hoe creëer ik een meerwaarde in elke training?
Type
Bijscholing
Organisatie
Sport Vlaanderen - VTS

Vanaf 22 februari 2021 gaat 42 dagen lang de VTS Plus Marathon door. Elke avond worden er webinars georganiseerd met verschillende thema's, zowel sporttakoverschrijdend als sporttakspecifiek. De sporttakspecifieke opleidingen gaan door op donderdagavond. 

Alle info en opleidingen zijn te vinden op de website van Sport Vlaanderen. Ze bieden voor ieder wat wils, dus het is zeker de moeite om het volledige programma te bekijken. 

Wie kan deelnemen?

Een VTS-kwalificatie is niet vereist: Actief in jouw sport? Als begeleider in je sportclub, sporter, student LO, Aspirant-Initiator, Initiator, Instructeur B, Trainer B, Trainer A... Iedere sportbegeleider is welkom!

Coaching van topzwemmers: hoe geef ik een meerwaarde aan elke training?

Zwemmen is een zeer routineuze en tijdsintensieve sport waarbij er zeer veel getraind wordt om tijdens wedstrijden gedurende enkele minuten tot een gewenst resultaat te komen. Als we vandaag kijken naar de competitiviteit van onze sport (waarbij succes of falen steeds vaker afhankelijk zijn van 1/100") moeten we beseffen dat "details" eigenlijk geen details meer zijn maar essentiële competenties die iedere zwemmer vanaf het begin hoort mee te krijgen in zijn/haar opleiding. In mijn webinar spreek ik over het belang van dit routineuze werk en op welke manier ik probeer toch variatie in de trainingen te brengen met als doel jonge zwemmers op te leiden als experten in hun sport.  Eventuele voorafgaande vragen kunnen ingestuurd worden naar ronald.claes@gmail.com

Docent: Ronald Claes

Ronald Claes is Bachelor LO en momenteel de head coach van de Fédération Francophone Belge de Natation. Hij was onder meer head coach van Swim Ireland tijdens de Olympische Spelen van Londen (2012).