Groenenhoek - Berchem

Wereldrecordpoging (Masters) voor het goede doel

t.v.v. onderzoek naar agressieve hersenkanker bij kinderen
Sportaanbod
Zwemmen
Bad
25m

Vier ex-topzwemsters, nu masterzwemmers, wagen zich op vrijdag 17/12 in zwembad Groenenhoek in Berchem aan de wereldrecordpoging 4x100 vrije slag bij de categorie 30-39 jarigen. Het huidig record is momenteel 3:58.02 Kim Caluwaerts, Lynn Caluwaerts , Wendy van der Zanden en Kimberly Buys willen met hun recordpoging geld inzamelen voor het onderzoek naar agressieve hersenkanker bij kinderen.

Elk jaar krijgen ongeveer 20 kinderen in België en Nederland de diagnose van hooggradig glioom of ponsglioom, twee nog steeds moeilijk te behandelen agressieve vormen van kanker in de hersenen en hersenstam. Om in te zetten op betere overlevingskansen voor deze patiënten, is het UZA van start gegaan met een klinische studie met een therapeutisch vaccin tegen deze kankers. Dit vaccin wordt gemaakt in het CCRG - waar Kim Caluwaerts zelf ook werkzaam is. Zij ziet elke dag waarom dit onderzoek zo cruciaal is voor de patiënten.

Wil jij de actie steunen? Surf dan naar https://acties.uzafoundation.be/.../wereldrecordpoging... en doneer een zelf te bepalen bedrag!