Zwemfed Swim Conference

De zwemfed Swim Conference is hét jaarlijkse bijscholingsevenement voor trainers (in alle disciplines) en bestuurders in Vlaanderen met een passie voor de zwemsporten, en natuurlijk met een gezonde honger naar meer kennis.

Op zoek naar een lokaal georganiseerde bijscholing op lesgeversniveau? Bekijk ons aanbod zwemfed bijscholingen en zwemfed vormingen op maat.

Timing en locatie

De zwemfed Swim Conference gaat jaarlijks door in de maand september (zaterdag ganse dag plus zondagvoormiddag) en vindt meestal plaats te Antwerpen of een andere Vlaamse centrumstad.
De Swim Conference ontving de voorbije jaren -in september 2020 ging de achtste editie door- telkens zo’n 150 bezoekers.

Concept

We voorzien in een boeiend en innovatief programma, dat zowel uit plenaire als parallelle sessies is samengesteld. Deelnemers kiezen dus vrij voor een bijscholing pad (of ‘track’) op maat van lesgevers (inhoud van deze topics sluit aan bij de VTS Instructeur B opleiding en richt zich tot ervaren initiators, zwemschoolverantwoordelijken of begeleiders van sportzwemmers) of op maat van trainers ( inhoud sluit aan bij VTS Trainer B en Trainer A en richt zich tot trainers van zwemmers op potentieel nationaal niveau of hoger).

We kiezen bewust voor een mix van boeiende theoretische bijdragen, interactieve workshops (waarbij we uiteraard ook geregeld de borst nat maken) en "good practice stories" uit onze zwemfed-clubs, zwemfed en topsportwerking. Dit resulteert in een variatie van sprekers, van buitenlandse topcoaches tot en met lesgeverstalenten en expertise van eigen bodem.

Deelname aan de zwemfed Swim Conference is democratisch geprijsd. Bovendien voorzien we een  ledentarief én korting voor permanent bijgeschoolde lesgevers en trainers.

Informatiemarkt en netwerkmoment

De conference biedt ook tijd en ruimte voor netwerking en een informatiemarkt, waarop o.a. onze producten en projecten worden gepromoot (o.a. SwimExperience, SwimAnalytics, Skill-Up, de VTS-opleidingen zwemmen en het boek ‘Leren Zwemmen: praktische leidraad’).

Zwemfed Swim Conference Webinar Week

De zwemfed Swim Conference Webinar Week is de online versie van de conference in september. De webinar week is een ‘midweek’ boordevol boeiende webinars, die traditioneel doorgaat eind mei of begin juni. “Sit back, relax, and learn”

De webinar week voorziet in boeiende bijdragen voor de verschillende disciplines en elke doelgroep, van watergewenner tot hoofdtrainer. De eerste editie in juni 2020 was met meer dan 1.000 (!) deelnemers meteen een schot in de roos.

Meer info over onze eerstvolgende webinar week volgt in het voorjaar van 2021.

Hieronder ter info links naar de webinars sessie van 2020:

Titel/topic

Doelgroep / niveau

Inschrijvingslink

Van sportzwemmer naar kandidaat-selectiezwemmer

Alle

Herbekijk de webinar

Voorbereiding op leren zwemmen anno 2020: een verhaal van 7 aquatische basisvaardigheden, breedmotorische ontwikkeling en zelfredzaamheid

Alle disciplines (Initiator)

Herbekijk de webinar

Watergewenning en Leren Overleven in de zwemschoolpraktijk

Alle disciplines (Initiator)

Herbekijk de webinar

Droogtraining Artistiek zwemmen: oefeningen met weinig materiaal voor 5 tot 9 jarigen Trainers Artistiek Zwemmen

Herbekijk de webinar

Hoe kan je als coach de eerste stappen zetten in het praktisch gebruik van basis beeldanalyse software?

Alle disciplines (Instructeur B en hoger)

Herbekijk de webinar

Belangrijkste aandachtspunten om zwemstijl te verbeteren bij jonge waterpolospelers Trainers U9 U11 U13

Herbekijk de webinar

Plannen en Periodiseren: vraag het aan de expert (Q&A sessie)

Trainer B
Trainer A

Herbekijk de webinar